Από τις 26 Σεπτεμβρίου 2015 έχει τεθεί σε ισχύ η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενεργειακή Σήμανση προϊόντων τα οποία καταναλώνουν ενέργεια (ΕrP - Energy related Products), η οποία έχει κύριο σκοπό να καταστήσει απλούστερη στους καταναλωτές, στους κατασκευαστές εξοπλισμού θέρμανσης και στους εγκαταστάτες, την επιλογή του πιο ενεργειακά αποδοτικού προϊόντος, έτσι ώστε οι εκπομπές CO2 να μειώνονται και το κόστος της ενέργειας να ελαττώνεται.

Γιατί πληρώνω τόσο πολλά για τη θέρμανση;

Η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης δίνει πρακτικές εξηγήσεις για το κόστος της θέρμανσης και πρακτικές συμβουλές για τη μείωσή του.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Θέρμανσης σας συμβουλεύει πως να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τα στερεά καύσιμα.

Τι είναι η βιομάζα

Με τον όρο βιομάζα εννοούμε οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας.

Σημαντική οικονομία στη θέρμανση και το ζεστό νερό χρήσης, προσφέρει σε μία κατοικία, η εγκατάσταση ενός Ηλιοθερμικού Συστήματος.

Η διαρκής αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και γενικά των καυσίμων οδηγεί στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης με σκοπό τη μείωση του κόστους της χρήσης της. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις για τη χώρα μας είναι η ηλιοθερμία.

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού και νερού-νερού αποτελούν την επανάσταση των τελευταίων ετών στην θέρμανση, ψύξη και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Η αρχή λειτουργίας των αντλιών θερμότητας αέρα νερού βασίζεται στο γεγονός ότι αντλούν την ενέργεια που είναι ‘’κρυμμένη’’ στον αέρα του περιβάλλοντος και την μετατρέπουν σε ωφέλιμη θερμική ενέργεια για τον χώρο σας.

Μετά την εξαγγελία της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κόσμος έχει σαστίσει. Ακούει ότι η λύση είναι τα τζάκια, το πέλλετ, οι σόμπες, οι ηλεκτρικοί λέβητες, οι λέβητες ιόντων κλπ.

Πρέπει να επισημάνουμε εξ αρχής ότι η κάθε περίπτωση, η κάθε κατοικία απαιτεί τη δική της λύση. Το σύστημα θέρμανσης που τοποθέτησε ο γείτονας δεν σημαίνει ότι κάνει και για μένα.

Επικοινωνία

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αλωπεκής 50-52, Κολωνάκι
Τ.Κ.: 10676
Τηλ.: 210 36.31.207
Φάξ: 210 33.88.523
E-mail: info@uhhe.gr

Kοινωνικά Δίκτυα